5235 відвідувачів онлайн

Якщо РПЦ засумнівалася в правах Вселенського патріарха, вона має зректися власної автокефалії, - архієпископ Тельміський Іов (Геча)

Новини Цензор.НЕТ Політика України Суспільство

Якщо РПЦ засумнівалася в правах Вселенського патріарха, вона має зректися власної автокефалії, - архієпископ Тельміський Іов (Геча)

Щодо РПЦ будуть застосовані "певні рішення" в разі продовження спротиву автокефалії Української церкви.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це заявив в інтерв'ю "ВВС Україна" представник Константинопольського патріархату, архієпископ Тельміський Іов.

Зокрема, архієпископ Іов наголосив, що на світовому рівні суддею або арбітром є Константинополь і ніхто інший.

Юридично Вселенський патріарх має абсолютне право проголошувати автокефалію, це його привілей, якщо ж РПЦ сумнівається стосовно цього, вона має зректися власної автокефалії.

"Патріарший статус їй був даний у XVI столітті Вселенським патріархом Єремією ІІ, і в цьому документі чітко сказано, що московському архієрею дається право називати себе патріархом при тому, що він має визнавати Константинопольського патріарха як свого главу", - сказав архієпископ.

Він додав, що деякі каноністи вважають, що, оскільки ці нові патріархати, нові автокефалії були створені Вселенським патріархатом, то в певний момент, якщо Вселенський патріархат визнає це за потрібне, він може і скасувати цей статус.

На запитання журналіста, чи означає це, що в певний момент Константинополь може просто скасувати Російську церкву (її автокефалію), владика Іов відповів дипломатично:

"Ми сподіваємося, що Православна церква Росії прийде до розуму і повернеться в єднання зі Вселенським престолом, бо Вселенський престол не бажає рвати з нею відносин. Але якщо така ситуація продовжуватиметься довгий час, звичайно, Вселенський престол буде змушений приймати певні рішення, щоб забезпечити єдність церкви", - сказав архієпископ.

Нагадаємо, раніше патріарх Московський Кирил назвав процес надання Константинополем автокефалії Українській церкві глобальним замовленням на руйнування "острова свободи" - РПЦ.

11 жовтня за результатами засідання Синоду Вселенського патріархату було оголошено рішення, в якому йшлося, що Константинополь продовжує процедуру надання автокефалії церкві України. Крім того, було скасовано лист Синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновлено канонічні статуси предстоятеля УПЦ Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Топ коментарі
+31
Ну, мокшане еще на шаг стали ближе к "мокшанскому раю".
показати весь коментар
02.11.2018 14:19
+16
отак !! По наглій кацапській мордяці !! Хлобись...Хлобись ! ))))))
показати весь коментар
02.11.2018 15:08
+14
Якої "автокефалії"? Мокшанам її ніколи не надавали
показати весь коментар
02.11.2018 14:22
Коментувати
Сортувати:
Ну, мокшане еще на шаг стали ближе к "мокшанскому раю".
показати весь коментар
02.11.2018 14:19 Відповісти
Якої "автокефалії"? Мокшанам її ніколи не надавали
показати весь коментар
02.11.2018 14:22 Відповісти
"Патриарший статус ей был дан в XVI веке Вселенским патриархом Иеремией II" Источник: https://censor.net.ua/n3094808
показати весь коментар
02.11.2018 14:29 Відповісти
... московскому архиерею дается право называть себя патриархом при том, что он признает Константинопольского патриарха как своего главу Источник: https://censor.net.ua/n3094808
показати весь коментар
02.11.2018 14:30 Відповісти
...пУтріархом...?
показати весь коментар
02.11.2018 16:04 Відповісти
З якого міста ви родом?
показати весь коментар
02.11.2018 14:54 Відповісти
Да, но не был дан томос.
Когда они получали шантажом статус патриарха для епископа Ионы, то просто думали, что независимость РПЦ при этом сама собой разумеется. Они просто провтыкали этот момент. Константинополь просто не стал ворошить все это и по политическим мотивам просто признал де-факто автокефалию. Но сейчас конъюнктура сменилась и появилась возможность припомнить им все их выходки (включая ещесвежий в памяти изгаженный вселенский собор)
показати весь коментар
02.11.2018 14:56 Відповісти
Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви і відтоді в Україні, фактично, не існує УПЦ Московського патріархату.
Про це розповів архієрей Константинопольської церкви, представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков архієпископ Тельміський Іов в інтерв'ю ВВС News Україна.
"Скасуванням акту 1686 року скасована адміністрація Московською церквою Київської митрополії і всіх єпархій в Україні", - сказав архієпископ.
"З канонічної точки зору це означає, що сьогодні в Україні УПЦ МП більше не існує. Всі архієреї тепер в Україні де-факто згідно з цим рішенням синоду є архієреями Вселенського престолу, і вони тепер повинні чекати директиву Вселенського патріархату щодо свого подальшого існування", - пояснив він.
Це означає, що всі ієрархи українських церков в очах Константинополя мають однаковий статус і рівні права на участь у соборі Вселенського патріархату щодо автокефалії української церкви
показати весь коментар
02.11.2018 15:08 Відповісти
Це так на саме цю мить. У нас зараз, точно слідуючи за Рішенням Вселенського Патріархату від 11жовтня 2018р, фактично немає ні УАПЦ, ні УПЦ-КП, ані отих десяти вотчин єпископів УПЦ-МП, (з ячких відомо тільки двоє імен, решту зробили це таємно) які теж поставили свої підписи під Проханням про надання Автокефалії, все це зараз, згідно теперішньої відміни Указу Вселенсьського Патріархату від 1686р, знову повернуто в Його вотчину, і є тепер Вселенським Патріархатом, (в Україні), (Першим серед рівних, до речі). Окрім цього, на Канонічній території Вселенського патріархату, (що являє собою Україна зараз), є ще одна церковна установа- Екзархат Русскої православної церкви, якій подобається називати себе УПЦ-МП, трохи замилюючи очі не дуже грамотним своїм прихожанам. Згідно з Рішенням Вселенського Патріархату, патріарху Філарету скасована анафема (церковне прокляття), яку несправедливо до нього застосувала РПЦ 1997р., його поновлено в єпископстві, так само, як і митрополита Макарія, главу УАПЦ, але вони є світськими керівниками наших Церков, (пастви яких перебувають у складі Вселенського Патріархату, згідно Рішення синоду Вселенського Патріархату від 11го жовтня 2018р.). Теоретично, (оці) два Екзархи, що направив до нас Вселенский Патріархат, є Вищим церковним начальством в Україні (натепер). Вселенський Патріархат не хоче залишати Україну в своєму управлінні , вибудовувати зовсім нову для себе структуру церковних ієрархій, і тому хоче підготувати Обєднавчий Собор, де і вручить вибраному на ньому головному ієрархові Томас про незалежність (від себе), і цей Наш ієрарх, вибудовуючи Єдину Нашу Помісну Церкву, буде 17-м представником (у Вселенському Патріархаті) Нашої церкви, (останнім, згідно Диптиху).
показати весь коментар
02.11.2018 18:05 Відповісти
так грамотно написано, але отой томАс...
показати весь коментар
02.11.2018 19:05 Відповісти
Коли вручать його, oqobo, будемо звірятися по написаному, і повірте, кожному захочется переписати Його власноруч, слово в слово, літера до літери....
показати весь коментар
02.11.2018 20:12 Відповісти
Все це значить, що "рУССКИЙ МИР" в Україні В "БЕСПОВОРОТНОМ ПРОШЛОМ". Причому зроблено це було на диво блискавично, неначе включили світло, тільки ось московскі попи казяться, сатаніють від безвиході, але поїзд несподівано пішов, не дивлячись, що чи не кожне колесо його було прив"язане до рейок невмілими московскими руками.
показати весь коментар
02.11.2018 18:21 Відповісти
Те плутайте блакитне й холодне.
показати весь коментар
02.11.2018 18:10 Відповісти
Если я правильно понимаю, подтверждением автокефалии является томос, то есть, указ предстоятеля поместной православной церкви по некоторому важному вопросу церковного устройства. В частности, путём издания томоса некоторой части «материнской» церкви предоставляется автономия в управлении или автокефалия.
Раз уж Вы являетесь экспертом в данном вопросе, подскажите, пожалуйста, когда расейская православная церковь получала томос на автокефалию? А, заодно, как можно отречься от того, чего у тебя никогда не было и чего ты никогда не имел?
Спасибо.
показати весь коментар
02.11.2018 23:00 Відповісти
Черговий нежданчик для цапорилих.))
показати весь коментар
02.11.2018 14:24 Відповісти
Вікіпедія:

"в XVI веке часть мордвы исповедывала ислам, заимствованный у соседних болгар, казанских и касимовских татар; […] мордвины вообще поздно, неохотно подчинились христианству, и упорно продолжают сохранять многие языческие верования и обряды.»[3]
Массовое крещение мордовского народа завершилось к середине XVIII в., и с этого времени мордва стала считаться народом, исповедующим религию Христа. Фактически же христианство этих народов представляло собой сравнительно поверхностное, в значительной мере формальное наслоение над глубоко укоренившимися древними самобытными верованиями и обрядами."
показати весь коментар
02.11.2018 14:26 Відповісти
не сравнительно, а таки поверхностное и формальное
и не представляло, а представляет по факту до сего дня...

а шо это так все вникають? лучше бы в Нагорную проповедь вот так глубоко
показати весь коментар
02.11.2018 14:48 Відповісти
Більше того, я знаю удмуртів, які ніколи не приймали християнство.
показати весь коментар
02.11.2018 14:51 Відповісти
Близько мешкав? Співчуваю...)))
🤑
показати весь коментар
02.11.2018 15:25 Відповісти
мп. мухи парашные по своей воле отсюда не улетят. нужно им помочь.
показати весь коментар
02.11.2018 14:28 Відповісти
Если РПЦ усомнилась в правах Вселенского патриарха, она должна отречься от собственной автокефалии, - архиепископ Тельмиский Иов (Геча) - Цензор.НЕТ 6040
показати весь коментар
02.11.2018 14:28 Відповісти
довыпендрировался гундяй … скоро станет расстригой …
показати весь коментар
02.11.2018 14:30 Відповісти
Святий отче, так загралися у "зайвий раз вкусити РПЦ", що вже не звертаєте увагу на історичну точність? РПЦ ніколи не отримувала Томоса.
показати весь коментар
02.11.2018 14:30 Відповісти
ща начнется запоребриковый вой - фулиганы автокефалии лишают
показати весь коментар
02.11.2018 14:32 Відповісти
Ай мольодец. Отак і треба було ще тоді. Але тоді ще й турки тиснули в 16 ст.
показати весь коментар
02.11.2018 14:32 Відповісти
Я на місці і не тиснув Если РПЦ усомнилась в правах Вселенского патриарха, она должна отречься от собственной автокефалии, - архиепископ Тельмиский Иов (Геча) - Цензор.НЕТ 3183
показати весь коментар
02.11.2018 14:50 Відповісти
бацька не позволит таких вольностей!
показати весь коментар
02.11.2018 14:49 Відповісти
У мокш не было томоса и на сегодня их церковь - обыкновенный клоунарий: нашили костюмов, отлили причандалы церковные, начитались Библии, выучили болгарский распев и ... открыли на этом бизнес по оббиранию отупевшей биомассы и по вытрахиванию их мозгов, но по сути они - обыкновенные мошенники-САМОБРЕХИ. Впрочем, это не удивительно в клоаке-параше всё построено на брехне и фальсификации.
показати весь коментар
02.11.2018 14:48 Відповісти
Константинополь: Московського патріархату в Україні більше немає
Нещодавнє рішення синоду Вселенського патріархату скасувало юрисдикцію Російської церкви над українським єпископатом, відтак нині всі православні архієреї України вважаються служителями Вселенського престолу, незалежно від того, до якої з трьох церков вони належали раніше, і повинні чекати на директиви Константинополя щодо своїх подальших дій, вважають у Вселенському патріархаті Константинополя....
https://www.bbc.com/ukrainian/features-46069420
показати весь коментар
02.11.2018 14:49 Відповісти
И тут не поспоришь
показати весь коментар
02.11.2018 14:50 Відповісти
Як би нашому МЗС так закрутити ситуацію щоби кацапи знову стали небажаними гостями у Туреччині? Цього літа вони долізли навіть до узбережжя Егейського моря, до готелів де ніхто з первоналу не знає і не хоче знати кацапського язика. Проте два хлопчики-киргизи, молодші помічники офіціантів, були у виграшному становищі: не соромилися брати винагороду за перекладачькі послуги за межами ресторану.
показати весь коментар
02.11.2018 14:57 Відповісти
отак !! По наглій кацапській мордяці !! Хлобись...Хлобись ! ))))))
показати весь коментар
02.11.2018 15:08 Відповісти
Якщо РПЦ засумнівалася в правах Вселенського патріарха, вона має зректися власної автокефалії, - архієпископ Тельміський Іов (Геча) - Цензор.НЕТ 1405
показати весь коментар
02.11.2018 15:13 Відповісти
Марна справа-змушити паРашенську свинособаку лайно не жерти!
Тільки пристрелити...
🤑
показати весь коментар
02.11.2018 15:20 Відповісти
Другими словами: "Сидите на бутылке и не рыпайтесь".
показати весь коментар
02.11.2018 15:21 Відповісти
До козлорожих даунів дуже важко доходять прості речі. А навіть і не доходять в силу їх розумової неповноцінності. Але це для світової громади вже і не так суттєво. Головне, щоб той "рюзьский дух" не виходив окреслені межі параші....😕😕😕
показати весь коментар
02.11.2018 15:36 Відповісти
ДА НЕТ ОНИ ПРОСТО СНОВА ЛОХАНУЛИСЬ )))))))))))))))
показати весь коментар
02.11.2018 15:47 Відповісти
Такими темпами "рпц" може потрапити під "думську" заборону сект
показати весь коментар
02.11.2018 16:07 Відповісти
Це малоймовірно, скоріше вони Україні зроблять чергову капость.
показати весь коментар
02.11.2018 19:17 Відповісти
Яйца курицу не учат.
показати весь коментар
02.11.2018 16:23 Відповісти
а шо там у нас по закону с сектами происходит?
показати весь коментар
02.11.2018 16:44 Відповісти
Бережи Тебе Бог, архієпископ Геча
показати весь коментар
02.11.2018 16:46 Відповісти
И єто правильНО !!!!!
показати весь коментар
02.11.2018 17:03 Відповісти
В переводе с православного на русский:
Или вы сами под шконку залезете или мы вас туда ногами запинаем Якщо РПЦ засумнівалася в правах Вселенського патріарха, вона має зректися власної автокефалії, - архієпископ Тельміський Іов (Геча) - Цензор.НЕТ 2284
показати весь коментар
02.11.2018 17:19 Відповісти
Ну теперь ***** с гундяем повесятся.
показати весь коментар
02.11.2018 19:19 Відповісти
Пока, особенно в Совковой ********* Плешивого Педофила, мало кто знает, что Украина - первая на планете страна по численности православных верующих и по численности православных приходов.
В ********* населения в 3 раза больше, но там в основном или скот неверующий или зверье бармалейское. Православия там кот наплакал. И статус секты для ********* в самый раз.
показати весь коментар
02.11.2018 22:02 Відповісти
Преподобный Серафим Саровский:
«...архиереи Земли Русской и прочие духовные лица уклонятся от сохранения Православия во всей его чистоте, и за то гнев Божий поразит их»
1) Антихрист родится в России между Петербургом и Москвой в том великом городе, который по соединении всех племён славянских с Россией будет второй столицей царства Русского и назван будет «Москво-Петроградом», или «Градом конца», как именует его Господь Дух Святой, издалече всё предусматривающий.
2) До явления Антихриста должен состояться (УЖЕ СОСТОЯЛСЯ В ИЮНЕ 2016 г)Восьмой Вселенский Собор всех Церквей под Единую Главу Христа Жизнодавца и под единый Покров Божией Матери, Единой по Бозе Всемогущей, с оставлением за первым патриархом его царственной власти, как первообраза вечного царства Иисуса Христа, также для объединения и воссоединения всех святых Христовых Церквей против назревающего антихристианского направления под Единую Главу Христа-Жизнодавца и под единый покров Его Пречыстой Матери и для окончательного проклятия всего масонства и всех подобных партий (под какими названиями они не появлялись бы), главные руководители которых имеют одну общую цель: под предлогом полного равноправного благоустройства на земле с помощью фанатизированных ими людей вызвать анархию во всех государствах и разрушить христианство во всём мире и, наконец, силою золота, сосредоточенного в их руках, подчинить весь мир антихристианству, в лице единовластного самодержавного царя, царя Богоборного, одного на всем миром.

Еще многое интересного на эту тему,об предсказаниях этого Святого старца и от других тоже,можно прочитать здесь: http://www.pokaianie.ru/article/prophecy/read/9452
показати весь коментар
03.11.2018 06:53 Відповісти
Геча наверное забыл что Константинополя несуществует несколько столетий.А мировой судья у нас один Христос а не варфоломей.
показати весь коментар
03.11.2018 10:28 Відповісти
Геча наверное забыл что Константинополя несуществует несколько столетий.А мировой судья у нас один Христос а не варфоломей.
показати весь коментар
03.11.2018 10:35 Відповісти