EN|RU|UK
 Здоров'я
  1514  42

 Масове отруєння шаурмою в Ізмаїлі: кількість постраждалих сягає 86 осіб, 15 з них - діти, - Держпродспоживслужба

86 осіб, серед них 15 дітей, госпіталізовані внаслідок отруєння після вживання шаурми в кафе в Ізмаїлі Одеської області станом на 23 липня.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, передає Цензор.НЕТ.

"У м. Ізмаїл зареєстровано спалах сальмонельозу серед населення міста. Станом на 23.07.2016 на лікуванні в інфекційній лікарні перебувало 86 хворих, серед них 15 дітей. У ході оперативно проведеного епідрозслідування, яке розпочалос я о 15:30 19.07.2016 після отримання першого повідомлення про захворювання серед людей, встановлено, що причиною спалаху стало вживання шаурми, виготовленої в кафе "First food". Санепідобстеження кафе проведено фахівцями управління Держпродспоживслужби в Ізмаїльському районі о 16:00 19.07.2016 і було встановлено, що його експлуатація здійснювалася самовільно без дозвільних документів, із грубими порушеннями санітарного законодавства за відсутності гарячої проточної води та елементарних гігієнічних умов для приготування продукції. З метою недопущення розповсюдження спалаху кишкових інфекцій, за пропозицією управління Держпродспоживслужби в Ізмаїльському районі спільно з Ізмаїльським відокремленим підрозділом Головного управління національної поліції в Одеській області 20.07.2016 припинено експлуатацію кафе "First food" із демонтажем технологічного обладнання ", - розповіли у відомстві.

Читайте також: Масове отруєння шаурмою в Ізмаїлі: кількість постраждалих сягає 76 осіб, 15 з них - діти

Станом на 23.07.2016 проведено рейдові обстеження 12 закладів громадського харчування з реалізації шаурми, хотдогів, пиріжків на відповідність вимогам чинного законодавства, в яких виявлено порушення санітарного законодавства, у зв'язку з чим експлуатацію всіх закладів припинено.


Станом на 23.07.2016 бактеріологічно обстежені всі 86 хворих, у 43-х підтверджений діагноз сальмонельоз (salmonella blegdam). Бактеріологічні дослідження харчових продуктів, води питної, змивів, відібраних в осередку сальмонельозу (кафе "First food") і в перевірених закладах громадського харчування тривають.

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області звертається до жителів та гостей області з рекомендаціями щодо невживання готових страв, які реалізуються в дрібно-роздрібній торгівельній мережі за відсутності санітарно-гігієнічних умов, оскільки це несе потенційну небезпеку для здоров'я кожного споживача і загрожує виникненням кишкових захворювань та харчових отруєнь.

    Коментувати
    Сортувати:
    у вигляді дерева
    за датою
    за ім’ям користувача
    за рейтингом
     
     
     
     
     
     вгору