EN|RU|UK
 Політика України
  4888  27

 Міноборони розробило для військовослужбовців нові варіанти сухпайка із розширеним асортиментом продуктів

Як показав досвід проведення АТО, наявний загальновійськовий набір сухих продуктів не відповідає сучасним умовам проведення бойових дій.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони Олексій Чорнобай, передає Цензор.НЕТ із посиланням на повідомлення прес-служби відомства.

За його словами, зараз у Міністерстві оборони України триває розробка і впровадження технічних умов нових зразків продовольчих пайків з різноманіттям страв.

"Проведена значна робота з розроки раціонів нових зразків продовольчих пайків. До кінця цього року планується розробити і впровадити спеціальний раціон для військовослужбовців Сил спеціальних операцій з полегшеною масою - до 600 грамів - і груповий раціон для одночасного харчування десяти військовослужбовців у польових умовах.

Завдяки новим технологіям пакування, реторт-пакет тривалий час зберігатиме якість готових до вживання страв, набір стане легшим, зручнішим та здатним витримувати значні фізичні впливи та механічні пошкодження. Застосування безполум'яного нагрівача дозволить військовослужбовцю під час виконання спеціальних завдань, не викриваючи своєї присутності димом або полум'ям, автономно забезпечити себе гарячим харчуванням", - повідомив Чорнобай.


Нові набори продовольчих пайків вже пройшли тестування в двох підрозділах у районі АТО під час виконання ними завдань за призначенням.

Також читайте: Міноборони розірве контракт на 400 млн грн з постачальником їжі в центр "Десна" через масове отруєння воїнів: посадовим особам може бути висунуто обвинувачення в державній зраді

"У підсумку, військовослужбовці морської піхоти та високомобільних десантних військ оцінили смакові якості, поживність та зручність використання польового добового набору продуктів з позитивними відгуками. Наразі розглядаються новітні технічні засоби продовольчої служби для приготування їжі в польових умовах. Зокрема засоби на базі модульних контейнерів, що збільшить мобільність виконання завдань за призначенням та якість приготовлених страв", - зазначив Чорнобай.

Коментувати
Сортувати:
у вигляді дерева
за датою
за ім’ям користувача
за рейтингом
 
 
 
 
 
 вгору