EN|RU|UK
 Події
  8117  58

 Масове отруєння в Києві: лише в 4 закладах зі 103 перевірених не було виявлено ніяких порушень

суши

У рамках моніторингу закладів громадського харчування, який проводився у зв'язку з випадком масового отруєння після вживання продуктів компаній "Суші Ленд Євразія" і "Суші Лайф" у Києві, співробітники Держпродспоживслужби відвідали 103 заклади. 15 з них не дозволили проводити у них заходи.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це 112.ua розповів заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олександр Овчаренко.

За його словами, тільки в чотирьох закладах не було виявлено ніяких порушень. У всіх інших порушення були, причому, 30% закладів ухвалили рішення тимчасово припинити роботу, до усунення недоліків, відповідно до рекомендацій співробітників Держпродспоживслужби.

"Були виявлені випадки риби без маркування, тобто, за документами купують певну кількість риби у відомої компанії і під ці документи потім везуть рибу невідомого походження, невідомого виробника. Якої вона якості - незрозуміло", - розповів Овчаренко.

За його словами, в окремих випадках така риба надходила по всій мережі ресторанів (10-15 закладів): "Постачальник з незрозумілими документами поставляє рибу по мережі, це тисячі споживачів цієї продукції".

"Були випадки, коли невідомого походження були що постачальник, що риба. Приїжджав такий хлопець у футболці і кедах, в поліетиленовому пакеті шматок лосося. Добрий день, я привіз продукцію", - повідомив Олександр Овчаренко.

Також, серед виявлених недоліків були: відсутність державної реєстрації потужностей, недостатня кількість виробничих приміщень (для того, щоб потоки сировини і готової продукції не перетиналися, порушуються вимоги до технологічних процесів - наприклад, роли роблять у гарячому цеху, також, у гарячому цеху чистять овочі. При цьому, відсутні або невпорядковані місця для зберігання інвентарю для протирання, місця для миття та дезінфекції).
Крім того, були випадки зберігання продукції, термін зберігання якої минув, з безпечною та якісною продукцією в одній холодильній камері, порушення умов товарного сусідства, незадовільний санітарний стан виробничих приміщень (бруд, потреба ремонту), відсутність контрольних приладів для вимірювання температури в місцях зберігання сировини, відсутність санітарних книжок у персоналу.


Поліція порушила кримінальну справу за статтею 325 КК ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням").

Фахівці Держпродспоживслужби з 1 липня проводять моніторинг закладів.

Коментувати
Сортувати:
у вигляді дерева
за датою
за ім’ям користувача
за рейтингом
 
 
 
 
 
 вгору