EN|RU|UK
 Події
  2313  52

 16 винних у постачанні неякісної тушонки військовослужбовцям притягнули до дисциплінарної відповідальності, - Міноборони

минобороны армия всу

Згідно з наказом міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака в оборонному відомстві військова служба правопорядку в ЗС України провела службове розслідування, щоб з'ясувати причини й умови неналежної організації і проведення лабораторних досліджень харчових продуктів, які постачали у військові частини, і встановити ступінь вини посадових осіб.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

За даними відомства, службове розслідування було проведено за результатами роботи фахівців Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України у період із 30 червня по 3 липня 2017 року щодо перевірки безпеки і якості харчових продуктів, окремих питань організації харчування у військових частинах.

Також у Центрі безпеки харчових продуктів і ветеринарії було проведено лабораторні дослідження м'ясних консервів поточного забезпечення чотирьох виробників.


"За результатами досліджень встановлено, що м'ясні консерви виробників ТОВ "Адамант 2000", "Візит" не відповідають вимогам ДСТУ.

Під час службового розслідування незалежною лабораторією Науково-дослідного центру випробувань продукції зразок продукції виробника ТОВ "Адамант 2000" не відповідає за органолептичними показниками (зовнішній вигляд) вимогам ДСТУ (в наявності судинні пучки і груба сполучна тканина)", - йдеться в повідомленні.

Також у Міноборони нагадали, що перед постачанням продукції у військові частини Збройних Сил України проводять її лабораторні дослідження на безпеку і відповідність деякими показниками якості. Зразки харчової продукції, які надають представники постачальники, не дозволяють належним чином здійснювати контроль.

Тим часом посадові особи Збройних Сил України контроль за якістю і безпекою харчових продуктів здійснюють шляхом ознайомлення із супровідними документами, котрі засвідчують їхню якість і безпеку, які організовано було на неналежному рівні.


"Під час службового розслідування було встановлено факти неналежної організації і проведення лабораторних досліджень харчових продуктів, які доставили у військові частини посадові особи Центру безпеки харчових продуктів і ветеринарії, а також неналежного виконання обов'язків посадовими особами Збройних Сил України з організації та здійснення контролю за якістю та безпекою харчових продуктів шляхом ознайомлення із супровідними документами, котрі засвідчують їхню якість і безпеку.

За неналежне виконання службових обов'язків, до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 16 винних посадових осіб - від командира підрозділу до начальників управлінь і служб.

На винних посадових осіб було накладено дисциплінарне стягнення від "попередження про неповну службову відповідність" до розгляду на засіданні атестаційної комісії щодо подальшого проходження військової служби", - наголошують у повідомленні прес-служби Міноборони.

Як повідомляли раніше, середня вартість харчування одного військовослужбовця Збройних сил України становить 75 гривень на добу.
Коментувати
Сортувати:
у вигляді дерева
за датою
за ім’ям користувача
за рейтингом
 
 
 
 
 
 вгору